DİYARBAKIR / ÇERMİK - İsmail Çayırı İmam Hatip Ortaokulu

May

Okulumuzda görevlendirilen rehberlik öğretmeni sekizinci sınıflara liseler hakkında bilgi vererek onların yetenekleri doğrultusunda hangi liseye gidecekleri konusunda fikir ve bilgi sahibi olmaları sağlandı.

May

Mescidlerimizin fiziki imkanlarını yenileyerek öğrencilerimize daha iyi bir ibadet ortamı sağlıyoruz.

May

Dost kitaplar Kitap dostları Okuyan 7'ler projesi kapsamında okuma takımları oluşturarak öğrencilerin kitap okuma alışkanlıkları kazanmalarına yardımcı olup okumayı sevdirmeyi amaçladık.

May

Okulumuz panolarında günümüz şairlerinden Ahmed ARİF ve Sezai KARAKOÇ'un hayatı ve yaşamı tanıtılarak öğrencilerin günümüz şairleri hakkında bilgilenmelerini sağladık.

May

Sınıf rehber öğretmenlerimiz öğrencilerin başarılı olduğu alanlara yönlendirilmeleri ve başarılı oldukları alanlarda daha da çalışarak kendilerini geliştirmeleri gerektiği anlatıldı.

May

Öğrencilerde başarıyı arttırmak için öğretmenlerle fikir taraması yaparak olası eksiklikleri ve zamanı doğru kullanma konusunda görüş alışverişinde bulunup yapılması gerekenler tartışıldı.

Nis

Branş öğretmenleri ile yeni nesil sorular hakkında görüş alış verişi yapıldı.Soru hazırlama sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve soru hazırlama,öğrenciye uygunluğu konularında çalışmalar yapıldı.

Nis

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz ve Arapça öğretmenimiz Kur'an-ı Kerim'in ana başlıklarını ve muhtevasını öğrencilerle paylaşarak öğrencilerde genel bir bilgi oluşturuldu.

Mrt

Öğrencilerin etkinliklere kolay ulaşması amaçlanarak yeteneklerini geliştirmelerine olanaklar sunduk.

Mrt

Yaptığımız denemelerle 8.sınıf öğrencilerimizin LGS'ye hazırlık durumlarını takip edip deneme sonuçlarını değerlendirdikten sonra eksik olan konuları üzerinde çalışmalar yapıyoruz.

Mrt

Öğrencilerimiz Beden Eğitimi öğretmeni gözetiminde ilgi duydukları spor dalında kendilerini geliştirmek ve ilgi duyduğu alana yönelmek için çalışmalar yaparak kendilerini geliştiriyorlar.

Mrt

Müdürümüz ve Sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından öğrenci tanıma teknikleri ve anketlerle ilgili sunumlar yapılarak bu anketlerin önemi üzerinde duruldu.Öğrencilerin bilişsel ve ders başarısı üzerindeki etkileri tartışıldı.

Mrt

Okulumuzda İmam Hatip okullarının kuruluşunu geçmişten geleceğe geçirdiği süreçleri,muhteviyatı, topluma kazandırdıkları ve öğrencilerde geliştirdiği duygular ve öğrencilere kazandırdıkları coşkuyla kutlanarak anlatıldı.

Mrt

Sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından verimli ders çalışma broşürleri hazırlanarak öğrencilere dağıtıldı.Öğrenciler verimli ders çalışma konusunda bilgilendirilerek sınavlarda başarı sağlanması amaçlandı.

Mrt

Haftalık hazırlanan ayet ve hadisler öğretmenlerimiz Zehra KELEŞ ve Gamze SÜRÜCÜ tarafından panolara asılarak öğrencilerin ayet ve hadislerden ders çıkararak okul yaşamı ve günlük yaşamda da uygulanması amaçlandı.